XS
SM
MD
LG

Iznenadna smrt velikog pregaoca

U Modriči je jutros, iznenada, u 61. godini života preminuo Ranko Vidović. Suprug i otac, prijatelj čitave Modriče i susjednih gradova, uspješan privrednik, patriota, istaknuti društveno-politički radnik, zaljubljenik u sport.

 

 

U svemu je bio uspješan, a najuspješniji tamo gdje je to i najteže - bio je čovjek!
Kada su bila rđava vremena, Ranko Vidović se našao u prvim redovima. Dao je doprinos izgradnji mira i dolasku slobode na ove prostore. Kao obrazovan i čestit čovjek znao je da su to neprocjenjive vrijednosti čovjeka na kraju 20. vijeka.

Kao uspješan privrednik i suvlasnik preduzeća "Komunalac", Ranko Vidović je pomagao modrički sport, jer Modriču je volio svojski.

Onako kako se svoje voli: čisto, iskreno i bezuslovno!

Zato i ne čudi što je Modriča svojevremeno u svojim košarkašima imala finaliste Kupa Republike Srpske i prvoligaša. Onda je svima jasno zašto se ŽOK Modriča vratila iz zaborava u Premijer ligu BiH. Pomagao je saradnicima da modrički sport traje, živi, napreduje, pobjeđuje...

Kao potpredsjednik ŽOK Modriča svaku utakmicu u modričkom KSC gledao je do posljednjeg daha. I uprkos gubavim vremenima i teškom vaktu za privređivanje, za modrički sport je moralo da bude.

I kada je trebalo graditi interes kolektiva ili pomoći običnom čovjeku, pojedincu, bilo je kod Ranka.

Takav sportski entuzijasta, preduzetnik i sugrađanin bio je potreban Modriči kao hljeb nasušni. Međutim, sudbina je htjela da u prepodnevnim časovima, koristeći pauzu za doručak, ode u trenu. Iznenada, prebrzo, prerano.

Da ostavi ogromnu prazninu svojim odlaskom, da se u dom porodice Vidović, ali i brojnih srodnika, kumova i prijatelja useli tuga.

Nešto će, ipak, ostati!

Ostaće sjeta na dobrog čovjeka, vrijednog i marljivog sugrađanina, onog koga su toliko radovale sve pobjede Modriče u svim sportovima.

I činila srećnim radost njene omladine!

Rođen je u Vranjaku kod Modriče 1956. godine. Diplomirao je na Geološkom fakultetu u Tuzli. Sa suprugom Jovankom izrodio je kćeri Jelenu, Dijanu i Aleksandru, uzorne sportske ličnosti. I bio omiljeni deda Ivane, Maje i Luke.
Preminuo je iznenada u 61. godini. Biće sahranjen u petak na Gradskom groblju u Modriči.

Umro je vrijedni i uzorni Ranko Vidović!