XS
SM
MD
LG

Danijel Blažić i Anja Ždrale vicešampioni Balkana, Petrović bronzani

Medalje stižu u Istočno Sarajevo

Članovi Džiu džicu kluba Slavija osvojili su tri medalje na tekućem otvorenom prvenstvu Balkana u rumunskom Piteštiju u sastavu reprezentacije Republike Srpske.

Danijel Blažić se ponovo vratio na tatami i u kategoriji seniora do 85 kilograma postao vicešampion Balkana. U finačnoj borbi je poražen u tijesnom meču od Grka Orfeasa Mitropiasa, aktuelnog juniorskog prvaka svijeta i 8. na svjetskoj rang listi. Na rezultatu 13:13, dvije sekunde prije kraja Blažić dobija kaznu i gubi 16:13. 

Prije toga, Blažić je savladao Aleksandrua Georgeskua iz Rumunije 19:4, potom Grka Osmana Serčana full ipponom, pa u polufinalu Španca Murada Hajrapetjana, 4. na svjetskoj rang listi u ovom trenutku 16:11.

Vicešampionka Balkana postala je Anja Ždrale u kategoriji mlađih kadeta do 52 kilograma. U prvom kolu je poražena od Italijanke Marije Konćete di Marko 23:21, potom je savladala Grkinju Evangeliju Glentousi, pa Rumunku Bjanku Dinu, da bi u četvrtom kolu bila bolja od reprezentativne koleginice Anđele Muždeke, te sa tri pobjede i jednim porazom dolazi do srebra.

Kristijan Petrović se u newazi okitio bronzom. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je savladao Dragoša Mihaelu, a u trećem kolu je poražen od još jednog Rumuna Antonija Ionite, i tako je osvojio bronzu.

Trećeg takmičarskog dana, Slaviju i JJSRS predstavljaće Filip Šantić i Milan Antunović u kategoriji do 77 kilograma, te Uroš Nišić i Kristijan Petrović u kategoriji preko 77 kilograma.

Na otvorenom prvenstvu Balkana ove godine nastupaju 24 države i 1159 takmičara, a Slavija ima osam reprezentativaca u sastavu reprezentacije Republike Srpske koja broji 44 takmičara.