XS
SM
MD
LG

Radnik Urije: Nadamo se da će FSRS donijeti odluke u interesu fudbala

FK Radnik Urije FOTO: FK Radnik Urije

Fudbalski klub Radnik Urije iz Prijedora je na svojoj zvaničnoj „fejsbuk“ stranici izrazio nadu da će odluke Fudbalskog saveza Republike Srpske vezano za doigravanja (baraž) biti u interesu fudbala i zaštite regularnosti takmičenja.

Prijedorčani su napisali sljedeće:

„Proteklog vikenda u svim ligama seniorskog fudbala Republike Srpske odigrane su utakmice posljednjeg kola.

Sada je jasnija situacija oko svih liga, po trenutnom plasmanu nekoliko naših klubova iz Prijedora definitivno će u niži rang takmičenja isto kao i nekoliko klubova  iz zapadnog djela Republike Srpske, što se po automatizmu reflektuje na niže lige, pa tako i na naše područje.

Ipak, sva ova pomjeranja zavisiće od stava FSRS kome će dati licence za takmičenje sto će i odrediti sastav liga za sljedeću sezonu.

Naš klub očekuje razrješenje situacije vezano za našu ligu u kojoj smo takmičenje završili na trećem mjestu, ali gdje imamo spornu situaciju oko statusa FK Svodna i njihovog prava nakon odustajanja od Regionalne lige Republike Srpske prošle godine, što nama daje za pravo da očekujemo učešće u baražu za plasman u Četvrtu  područnu ligu Prijedor.

Očekujemo da če odluke FSRS biti u interesu fudbala i zaštite regularnosti takmičenja.“

Odbor za hitna pitanja FSRS trebalo bi sutra da donese odluku o parovima baraž mečeva za popunu Prve lige Republike Srpske.