XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Borac porazio Leotar

Borac je u derbiju savladao Leotar i doÅ”ao do treće pobjede u prvenstvu BiH. Banjalučani su u zaostaloj utakmici drugog kola savladali trebinjski tim 25:19(14:8).

Već na startu jakom odbranom Borac je uspio da se odlijepi i poveo je 7:3. Banjalučani su odlično uÅ”li u meč dok se kod gostiju osjetio umor zbog puta i igranja u Evropi.

Sjajnu partiju u prvih 30 minuta pružio je Vladislav Zalevski koji je postigao pet golova, dok je golman Slađan Subotić imao Å”est odbrana. Na njihovim ā€œkrilimaā€ domaći tim je otiÅ”ao sa plus Å”est na odmor (14:8).

U nastavku je Leotar pokuÅ”avao da se približi. Smanjio je na 14:19 i uspio da zaustavi nalet Borca, pa je domaći tim bio nekoliko minuta bez gola.

Gosti to nisu uspjeli da konkretizuju na drugoj strani, pa je ekipa Irfana Smajlagića otiÅ”la i na plus osam (22:14), čime je pobjednik bio rijeÅ”en. Leotar je pokazao karakter i u finiÅ”u je uspio da smanji zaostatak.

U pobjedničkom timu Zalevski iĀ Nikola Malivojević su dali po pet golova koliko je na drugoj strani u timu Leotara imao iĀ Äorđe Ratković.

Briga za trenera Irfana Smajlagića je povreda Nedima Hadžića. U narednom kolu Borac očekuje novi derbi protiv Izviđača dok će Leotar igrati protiv Čapljine.

Ā 
Ā 
Ā 
Ā 
Ā 
Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Borac M:TEL Leotar