XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Partizan razbio i Olimpijakos
24.03.2023 kurir.rs

U okviru 30. kola Evrolige koÅ”arkaÅ”iĀ PartizanaĀ pobedili su Olimpijakos rezultatom 90:75.

JoÅ” pre meča, znali su izabranici Željka Obradovića da bi eventualnom pobedom protiv Olimpijakosa napravili ogromnu stvar kada je reč o trci za plasman u Top 8. Tako su crno-beli i uÅ”li u večeraÅ”nju utakmicu, sa velikom željom, energijom i motivacijom.

Odlično je Parni valjak otvorio utakmicu, kreativni su bili crno-beli u napadu, dok su odbrani bili maksimalno koncentrisani, iako su u nekoliko navrata primali lake poene, zbog čaga im je Željko Obradović ljutito sugerisao sa klupe. Å ut je služio Partizan, na početku meča blistao je Naneli, koji je već u prvoj deonici bio dvocifren, a gostujući koÅ”arkaÅ”i nisu imali reÅ”enje za američkog koÅ”arkaÅ”a.

Crno-beli su u nastavku joÅ” viÅ”e "zategli" odbranu, pa su u drugoj četvrtini primili samo 12 poena, ali treba reći i da je Olimpijakos u prvom poluvremenu katastrofalno Å”utirao, poÅ”to trojku u prvih 20 minuta nisu pogodili, iz čak 12 pokuÅ”aja. Zato je Parni valjak sve to kažnjavao, i nakon 20 minuta igre imao rezultatsku prednost od 48:34.

A na početku drugog poluvremena, promenjena je slika na parketu. Crno-beli su uÅ”li u nastavak meča sa određenom dozom nervoze, mnogo su greÅ”ili u napadu, Å”to su Grci iskoristili i rezultatski priÅ”li u jednom momentu na samo -4.

Uspeli su da se koÅ”arkaÅ”i Partizana nekako konsoliduju, pa je posle treće četvtine bilo 60:52.

Ponovo su zablistali igrači Željka Obradovića u poslednjoj deonici, i sa nekoliko bitnih trojki bacili opet napravili veću prednost, koju su održavali do kraja, i potpuno zasluženo stigli do nove, veoma bitne pobede u elitnom takmičenju.

Ā 

Međunarodna koÅ”arka Međunarodna koÅ”arka Euroleague Partizan NIS Olympiacos