XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Partizan porazio Bačku
16.02.2019 Goran Cvjetković/SrpskaCafe

Fudbaleri Partizana pobijedili su na gostovanju ekipu Bačke se ubjedljivih 3:0 u prvoj utakmici proljetnog dijela šampionata. “Crno-bijeli” su, bar dok Zvezda ne odigra svoj meč protiv Vojvodine, smanjili zaostatak na 12 bodova za liderom prvenstva.

Golove za Partizan postigli su napadači Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš, te krilo Goran Zakarić. Ako je sudite bar po ovoj utakmici,  ovaj dio prvenstva trebao bi biti bolji nego jesenski, kada je efikasnost bila i glavni problem “parnog valjka”.

Poveli su “crno-bijeli” već u osmom minutu kada je poslije traljavog šuta Zorana Tošića, do lopte došao Nikolić, te iz neposredne blizine nije imao problema da savlada domaćeg golmana za 1:0.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a na sljedeci gol se čekalo 10 minuta po povratku na teren. Počeli su domaći blago da preuzimaju inicijativu, ali poslije odličnog centaršuta na 2:0 podigao je Gomeš poslije udarca glavom.

Konačan rezultat postavio je Zakarić u 80. minuti lijepim golom sa lijeve strane.

– Pokazalo se da kada rano postignemo gol sve ide lakše. Generalno sam zadovoljan igrom, ali treba to da bude još tečnije u nastavku takmičenja – rekao je strateg Partizana Bata Mirković.

Naredno kolo Partizan igra kod kuće protiv Proletera.

 

Lige Srbije Lige Srbije Superliga Srbije OFK Bačka Partizan