XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Borac otkinuo bod Sarajevu
26.08.2017 Administrator DC

U Ŕestom kolu kadetskog prvenstva BiH Sarajevo je na svom terenu remiziralo sa Borcem, bilo je 0:0.

Sarajevo je bilo bolji protivnik u prvih 20 minuta kada su imali dvije odlične Å”anse. Prvo su u 11. minuti susreta trojica igrača zakasnila nakon povratne lopte, a onda je Å arić u 20. minuti imao Å”ansu, naÅ”ao se sam ispred golmana poslije jednog centarÅ”uta, ali je loÅ”e Å”utirao.

Nargalić je u 28. minuti Å”utirao, ali je Badić dobro reagovao da bi nakon toga Borac krenuo u kontranapad, ali su se četiri igrača gostiju protiv dvojice domaćih spetljali i dobra Å”ansa je otiÅ”la u nepovrat.

Domaći su preko Nargalića imali novu Å”ansu, ali njegov udarac glavom nije ozbiljnije ugrozio Badića da bi u 39. minuti susreta Grubor pogodio prečku. U 49. minuti Sabljica je imao dobru Å”ansu, ali je Å”utirao preko gola.

Å est minuta poslije JaÅ”arević je pogodio prečku, a u 59. minuti gosti imali odličnu kontru, no golman domaćih je otklonio opasnost. Nakon tačno sat vremena igre Helač je Å”utirao, no promjene rezultata nije bilo.

Potom je Å arić Å”utirao, ali pored gola da bi onda JaÅ”arević Å”utirao sa 18 metara, no ostalo je 0:0. Do kraja nije bilo Å”ansi, te je ostalo 0:0. Sarajevo je prvo sa 16 bodova poslije Å”est kola, a Borac je treći sa 12.

Sarajevo-Borac 0:0

Sarajevo: Dizdarević, Nikolić, JaÅ”arević, Hasančić, Nargalić, LijeÅ”nić, Kadrić, Sabljica, Gusinjac, Đokanović, Å arić.

Borac: Badić, Jović, Kujunđić, Milojević, Arsić, Rogić, Bosnić, Bobić, Grubor, Turanjanin, Stojčić.

Ā 

Sarajevo - Borac, kadeti

Omladinske lige Omladinske lige Kadetska Premijer liga BiH Sarajevo Borac