XS
SM
MD
LG
17.12.2016 Čedo Matović

Paljanska mašina gazi ka Premijer ligi
 
Liderski sastav prvoligaškog karavana Republike Srpske, odbojkašice Jahorine  večeras su u Palama u triumfalnom stilu završila ovu godinu. Revanširale su se dužniku za jedini poraz u dosadašnjem dijelu sezone ekipi Hercegovca iz Bileće i sasvim zasluženo u okviru 12. kola Prve lige Republike Srpske, slave maksimalnu pobjedu od 3:0 po setovima 25:19, 25:14 I 25:21.  Tako je odbojkaška mašina trenera Danila Tadića upisala deseti prvenstveni triumf, sedmi u nizu i krupnim koracima gazi ka Premijer ligi. Kod domaćina slavlje iznose starterke: Anja Gutalj u dijagonali sa Milicom Krajišnik,na prijemu su bile Milica Kusmuk i Jelena Komlenović, blokerski par čine Nikolina Klačar i Bojana Milidrag. Ulogu libera obavlja borbena Natalija Filipovac, a "rolu" u pobjedi ima i drugi "libero" Nikolina Stevanović. Mladi i talentovani sastav iz Bileće tražio je igru da bude u meču ali se namjerio na raspoloženog rivala te bodova za potvrdu plej ofa tražiće u susretima protiv Slavjašica i Sokočanki.. Kod trenerskog tandema Gorice Đorđević i Duške Grubačić, igrom prednjače: sestre Anđela i Jovana Biberdžič i libero Marija Dutina, a pozetivan ton nadmetanju daju i Ana Vukoke, Nataša Šarenac, Andrijana Albijanić, i Nikolina Albijanić. Utakmica je trajala sat i 30. minuta.
Dvorana "Peki" Pale
Gledalaca 100
Delegat, kontrolor Ana Vasiljević / Pale
Prvi sudija: Nikola Kozić / Ljubinje
Drugi sudija: Dragan Gutalj / Pale
ŽOK "Jahorina" Pale   - OK "Hercegovac" Bileća 3:0 / 25:19, 25:14, 25:21,
 
ŽOK "Jahorina": Marija Baričanin, libero Natalija Filipovac, libero Nikolina Stevanović, Bojana Milidrag, kapiten Milica Krajišnik, Anđela Lelek,  Anja Gutalj, Nikolina Klačar, Milica Kusmuk, Jovana Babić, Nevena Bojanić, Jelena Komlenović Trener: Danilo Tadić
OK "Hercegovac" Ana Vukoje, Lana Vujović, Nataša Šarenac, Milica Dutina, Ivana Kapor, Andrijana Albijanić, Jovana Biberčić, kapiten Anđela Biberčić, Nikolina Albijanić, libero Milica Dutina Treneri: Gorica Đorđević, Duška Grubačić
Nakon odigranog nekompletnog 12. kola sa osvojena 33. boda Jahorinke su na tronu sa minimalnih pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca i dva kola prije kraja ligaškog dijela takmičenja sa prvog mjesta ulaze u plej of i nastavljaju borbu za prvaka i ulazak u Premjer ligu.
Paljanke su odigrale poslednju utakmicu ove godine. U sklopu 13. kola koje je na rasporedu 11. i 12. februara naredne godine dočekaće fenjeraša Stakorinu iz Čajnića,  Bilećankama na noge dolaze "Slavijašice", Maglić čeka Glasinac, a  Ljubinje C. Zvijezdu.


Drina : Maglić
Crvena zvijezda : Tempo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Gacko 0 0 0 0
2 Drina 0 0 0 0
3 Crvena zvijezda 0 0 0 0
4 Tempo 0 0 0 0
5 Maglić 0 0 0 0