XS
SM
MD
LG

Ljubić protiv Modriče traži bodove spasa
 

U okviru 26.kola Druge lige Republike Srpske fudbaleri prnjavorskog Ljubića na svom terenu dočekaće ekipu Modriča Maksime. Pet kola ostalo je do kraja šampionata Druge lige RS, svaka utakmica predstavljaće finale za „Plave“ koji nemaju izbora, svaki bod može biti ključan u borbi za očuvanje drugoligaškog statusa, i Prnjavorčani do kraja moraju pobjeđivati ako žele i naredne godine igrati u drugom po jačini rangu takmičenja u Republici Srpskoj.

Prvo od pet velikih finala je u subotu, u Prnjavor dolazi ekipa Modriča Maksime, momci koje sa klupe predvodi Drago Svitlica se u ovom trenutku nalaze na poziciji broj osam na tabeli, na sigurnoj udaljenosti od borbe za opstanak i nedovoljno blizu borbi za vodeća mjesta drugoligaškog karavana RS. Oni su u prošlom kolu na domaćem terenu pobjedili Proleter rezultatom 3:1. S druge strane Ljubić je u prošlom kolu doživio poraz u Kozarskoj Dubici od ekipe Borca, poraženi su rezultatom 1:0 i time dodatno zakomplikovali poziciju na tabeli. Razmak između jedanaestoplasiranog Željezničara iz Doboja i pretposljednjeg Borca iz Kozarske Dubice je samo tri boda, pa je jasno da će se drugi putnik u niži rang takmičenja tražiti između ekipa Željezničara, Laktaša, Ljubića, Ozrena i Borca, pored već otpisanog Minerala. U prvom odmjeravanju snaga Ljubića i Modriče bolji je bio nekadašnji prvak BiH rezultatom 4:1, pa će „Plavi“ imati dodatan motiv za revanšom pred svojim navijačima.

Iz Ljubića pozivaju sve simpatizere ovog kluba da napune tribine SRC „Borik“ i na taj način pruže podršku svojoj ekipi, jer su velika podrška navijača i pobjede na domaćem terenu upravo ono što je potrebno da bi se obezbjedio opstanak.

Utakmica se igra u subotu u Prnjavoru sa početkom u 17:30h.