XS
SM
MD
LG

Trivunović: Čestitam mojim igračima na dosadašnjim rezultatima

Marko Šebez i Vule Trivunović

Susretima 8. kola nastavlja se šampionatu Republike Srpske u fudbalu. Fudbalere “Rudar-Prijedora” očekuje šesto prvenstveno gostovanje u kilometrima dalekoj Foči. Domaćin im je tradicionalno neugodni protivnik “Sutjeska”.

Vule Trivunović, šef stručnog štaba “Rudar-Prijedora”, na redovnoj press konferenciji upozorio je na jako zgusnut raspored i neuslovne terene. Pohvalio je rezultate svojih momaka sa predhodnih pet gostovanja.

– Još se nismo odmorili od ove prošle utakmice protiv BSK-a a već nas čeka dalek put za Foču gdje ćemo u subotu igrati protiv “Sutjeske”. Prije nepunih sedam dana išli smo za Zvornik igrali utakmicu protiv “Drine”. Sve su to stvari koja ostavljaju mnogo energetskog traga na igračima. Koristim prije svega priliku da čestitam mojim igračima na dosadašnjim rezultatima. Tu smo u bod za vodećim ekipama. Od sedam utakmica pet smo igrali vani, sad nas opet čeka šesta. Jako težak raspored za nas koji pripremamo utakmicu a mogu misliti kako je tek igračima, pogotovo poslije ovih jako loših terena koje smo imali u Zvorniku – upozorio je Trivunović.

On se požalio da ima dosta kadrovskih problema, kartonirani i povređenih igrača.

– Iskren da budem ne znam u kakvom sastavu ćemo izaći dole u Foči da igramo. Ali bez obzira na sve idemo da pokušamo ostvariti pozitivan rezultat. Raduje me što malo golova primamo. Od sedam utakmica samo na jednoj smo primili dva gola. To je ono što je dobro i to je ono sve što nismo imali prošle sezone. Polako stvaramo i ulazimo u šanse ali nam treba mirnoća da to realizujemo i da ti rezultati koje ostvarujemo budu ubjedljiviji. Znamo da nas u subotu očekuje jako teška utakmica i jako težak teren. Vidjeli smo kako je to bilo protiv “Drine” u Zvorniku. To je bio potop apsolutno. Nenormalni uslovi za igru. Mislim da nas tako nešto očekuje i u subotu. Najbitnije je sad da odaberemo ko je zdrav i ko može da ide na put i da od te ekipe koju povedemo izvučemo maksimum da dođemo do pozitivnog rezultata čime bi, da kažem, zaokružili ovu mini seriju – kategoričan je Trivunović.

Na pozitivne stvari na terenu i svlačionici među igračima upozorava trener Vule Trivunović

Posebno ga raduje da i navijači vide koliko igrači, struka i Uprava daju za ovaj klub. Meč u Foči je veliki izazov.

Vule Trivunović je istakao da je zbog povreda i kartona upitan nastup više nosioca igre.

– Sigurno da u Foču neće ići Savanović i Patrik Gbegbe, zbog kartona. Upitni su Pekija i Sajak. Nema Živanovića i Bilbije od prije. Upitni su Vlado Silađi i Đani Salčin. Zaista imamo puno kadrovskih problema i ne znam uopšte hoće li nas biti dovoljno za zapisnik. Ali bez obzira na sve ko istrči na teren protiv “Sutjeske” jednostavno mora dati svoj maksimum da bi ostvarili pozitivan rezultat – zaključio je u obraćanju Vule Trivunović.

I prvotimac Marko Šebez je svjestan kadrovskih problema ali ističe dobru atmosferu u ekipi.

– Iako smo desetkovani, što povredama što kartonima, u ekipi vlada odlična atmosfera. Bilježimo dobre rezultate. U zadnjoj utakmici pobijedili smo BSK i nadam se da ćemo nastaviti ovaj niz i u Foči – optimističan je Šebez.


Famos : Velež
Drina (Z) : Ljubić
BSK : Sloboda (MG)
Sutjeska : Rudar Prijedor
Borac : Laktaši
Leotar : Drina HE
Zvijezda 09 : Kozara
Slavija : Sloboda (NG)
Željezničar : Romanija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 7 5 0 2 15
2 Zvijezda 09 7 5 0 2 15
3 Rudar Prijedor 7 4 2 1 14
4 Romanija 7 4 2 1 14
5 Kozara 7 3 4 0 13
6 Željezničar 7 3 2 2 11
7 Sloboda (NG) 7 3 1 3 10
8 Sloboda (MG) 7 3 1 3 10
9 Famos 7 3 0 4 9
10 Leotar 7 2 3 2 9
11 Drina HE 6 3 0 3 9
12 Borac 7 3 0 4 9
13 Slavija 7 2 2 3 8
14 Sutjeska 7 2 1 4 7
15 Ljubić 7 2 1 4 7
16 Drina (Z) 7 1 3 3 6
17 Velež 7 1 2 4 5
18 BSK 6 0 2 4 2