XS
SM
MD
LG

Igmanu bodovi u Bijeljini

Radnik i Igman sreli su se danas u prvoj utakmici šestog kola VVin lige BiH, a meč u Bijeljini okončan je rezultatom 1:0 za Igman.

Dva tima koja su od početka sezone označena kandidatima za ispadanje u različitom su raspoloženju ušli u meč. Radnik je dosad osvojio sedam bodova, Igman samo jedan, pa je kudikamo veći pritisak bio na Igmanu da osvoji bodove u ovoj utakmici.

Igman je solidno otvorio meč i bio je bolji u prvih desetak minuta, ali imao je tek nekoliko polušansi.

S druge strane, domaći su počeli preuzimati inicijativu nakon petnaestak minuta, ali nisu ni oni imali Bog zna kakve šanse u ovom dijelu meča.

Prvu šansu gosti su imali u 20. minuti, kada je Ramić centrirao ka Nurkoviću, no on se nije najbolje snašao. Na drugoj strani, Radnik prvu veliku šansu stvara u 27. minuti, kada je Josipović sa samo nekoliko metara šutirao pored gola iz sjajne prilike. Deset minuta kasnije, Ćeman sjajno brani pokušaj Teodorovića, a u samoj završnici prvog dijela Ćeman brani udarac Jovanovića glavom iz vrlo izgledne situacije.

Nakon pet minuta igre u drugom dijelu, Vasić šutira, Velić blokira loptu i skreće je. Ćeman je bio praktično savladan, ali lopta je otišla tik pored stative. Imao je Radnik još nekoliko poluprilika, ali je postajalo evidentno da i Igman pokušava doći do pobjede.

Igman je u 68. minuti došao do pogotka čime je krunisao period bolje igre od domaćina. Ipak, zbog ofsajda je poništen gol Buturovića nakon intevencije VAR-a. Međutim, u 82. minuti isti igrač postiže pogodak nakon užasne greške golmana Lakića, koji je dodao loptu Ramiću.

Ramić je odigrao povratnu u sredinu, a lopta je stigla do Buturovića koji pogađa za vodstvo gostujućeg tima.

U završnici utakmice, domaći su imali ogromnu šansu. J

Žoel da Silva je pobjegao odbrani Igmana, i taman kad je trebao šutirati, oštrim startom ga je s leđa oborio Velić. Međutim, bio je napadač Radnika u ofsajdu, pa nije bilo opasnosti za Igman.

U sudijskoj nadoknadi, još jedan gol je poništen zbog ofsajda. Bakir Nurković je bio iza leđa odbrane Radnika nakon sjajne kontre gostiju i njegov gol je poništen. Pomjena rezultata do kraja ipak nije bilo, pa je meč okončan pobjedom gostiju.

Igman sada ima četiri boda, a Radnik je ostao na sedam bodova.


Radnik 0 : 1 Igman
Sloboda 1 : 1 Velež
Sloga 1 : 0 Široki Brijeg
GOŠK 0 : 3 Željezničar
Zrinjski 1 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 2 Posušje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 5 4 1 0 13
2 Željezničar 6 4 1 1 13
3 Posušje 6 3 2 1 11
4 Zrinjski 4 3 1 0 10
5 Široki Brijeg 6 2 2 2 8
6 Borac 3 2 1 0 7
7 Radnik 5 2 1 2 7
8 Velež 5 1 2 2 5
9 Sloga 5 1 2 2 5
10 Igman 5 1 1 3 4
11 Sloboda 6 0 2 4 2
12 GOŠK 6 0 0 6 0