XS
SM
MD
LG

Vidić i Sekulić pojačali superligaša,"dizelku"

Sportski direktor Bratislav Ristić i Luka Vidić

Superligaš Železničar vredno radi na pojačanjima za drugu sezonu u Superligi Srbije i kockice tima se polako slažu. Sportski direktor „dizelke“ Bratislav Ristić zadužen za igrački kadar ima pune ruke posla i klubu su pristupili još dvojica fudbalera Luka Vidić (Voždovac) i Boris Sekulić (Gornjik Zažbe).

Mladi fudbaler Luka Vidić (17) sin Nemanje Vidića pristupio je Železničaru koji će u decembru biti punoletan i predstavlja zalog za budućnost i ujedno će pojačari konkurenciju u tima na desnog beka. Prve korake u fudbalu Vidić je počeo da trenira u Interu (Milan), da bi prešao u Crvenu Zvezdu, odakle je prešao i nastupao za kadetsku i omladinsku selekciju Voždovca. Sadašnji trener ,,dizelke,, Marko Savić mladog Vidića je prošle jeseni priključio prvom timu Voždovca gde je nekoliko put sedeo na klupi seniorskog tima.

Još jedno pojačanje ,,dizelke,, je odbrambeni fudbaler Boris Sekulić (32) koji se posle 12 godina igranja u inostranstvu vratio u srpski fudbal. Iskusni Sekulić je prošao sve mlađe selekcije Zemuna, a nastupao je za Gornjik (Poljska), Čikago i CSKA (Bugarska). Najveći svoj deo igračke karijere proveo je u Košicama i Slovanu i zabeležio 4 nastupa za Slovačku reprezentaciju.

Boris Sekulić

- Doveli smo iskusnog Sekulića koji igra na odbrambenim pozicijama i koji je došao spreman u naš klub. Iza sebe ima odličnu karijeru i sigurno da će dosta značiti našem timu u narednim mečevima i ujedno pojačati konkrenciju na određenim pozcijama. Mladi Luka je sigurna lepa budućnost kluba i ujedno je i reprezentivav selekcije Srbije U 19 što je dokaz da se radi o velikom talentu našeg fudbala. Imaće priiku dasarađuje sa trenerom Savićem koji odlično poznajenjegove fudbalske kvalitete.- rekao je Ristić.