XS
SM
MD
LG

Japanac Aoki Kotaro stigao u Naprijed

Аоки Котаро ФОТО: ФК Напријед

Фудбалски клуб Напријед је након првог странца у клупској историји Бразилца Витора Енрикеа Тревисиана ангажовао још једног интернационалца, овог пута из Јапана. Аоки котаро је званично представљен на стадиону у Обилићеву, а друголигаш Републике Српске је написао:

„Представљамо вам ново интернационално појачање у 73-годишњој историји нашег клуба са далеког истока из Јапана нам долази 20-годишњи Котаро Аоки.

Котаро је рођен 12. фебруара 2004 године у граду Токио, а у Јапану је свој фудбалски пут започео у Академији ‘Ногава’. Свој фудбалски развој наставља у Шпанији гдје наступао за неколико клубова као што су ФЦ Ц.Е. Сабаделл, ФЦ Ц.Е Мерцантил, И ФЦ Сант Qуирзе.

Аоки Котаро ФОТО: ФК Напријед

 

Котаро може да игра на неколико позиција у везном реду или у самом нападу а карактерише га сјајна техника, ударац и брзина. Сигурни смо да ће његово фудбалско знање, жеља за успјехом, радне навике и труд бити од велике помоћи нашој црвено-плавој експедицији у походу на високи пласман у новој такмичарској сезони.

Котаро ће ускоро дебитовати за наш клуб као први интернационалац са далеког истока чиме ћемо исписати нове странице клупске историје и доказати да је Напријед клуб отворен за све без обзира на све различитости.

Вјерујемо и надамо се да ће са нашим Котаром Напријед бити још опаснији уз пуно голова у противничким мрежама”.

-Дошао сам на приједлог Кимитошија Ногаве, човјека који прати мој фудбалски пут. Вјерујем у амбиције Наприједа, њихов мотив да се екипа појача како би се изборио виши ранг такмичења. Амбициозни људи из управе клуба су највише кумовали мом доласку и они су најзаслужнији за мој ангажман у ФК Напријед. Морам истаћи да сам веома добро прихваћен од стране саиграча и свих људи у клубу, заиста сам им захвалан на томе. На мени је да се изборим и докажем у сваком погледу, јер сам чуо све најбоље о навијачима на популарној 'Барутани' и вјерујем да ћу много допринијети својим залагањем и резултатима на терену – поручио је Котаро.

У Наприједу су истакли да је ријеч о младом фудбалеру који има иза себе озбиљан стаж - школу фудбала у свим селекцијама Сабадела.

-Желим да нагласим да је ово почетак сарадње са Кимитошијем Ногавом, који је иначе био професионални фудбалер и јапански репрезентативац. У Јапану има цијењену фудбалску академију, која већ дужи низ година има озваничену сарадњу са највећим европским и свјетским клубовима – рекао је Владимир Росић, предсједник Наприједа.

Поменута сарадња неће значити само долазак иностраних играча.

-У виду сарадње желимо да организујемо један од највећих турнира на нашим просторима, а и шире, са неким од највећих свјетских и европских фудбалских клубова у скорије вријеме. У питању су, наравно, млађе селекције, али са тиме добијамо увид у стање наших младих играча и могућности нових пријатељстава, како клубова тако играча. Ово јесте једна новина у ФК Напријед и на томе нећемо сигурно стати јер се сарадња проширује, у виду размјене играча, тренера, а све за добробит квалитета фудбала – додао је први човјек друголигаша са Обилићева.


Gorica : Dubrave
Brdo : Naprijed
Modriča : Sloga (T)
Crni Vrh : Željezničar
Omarska : Čelinac
Polet 1926 : Tekstilac
OFK Lauš : Sloga (S)
FSA : Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 6 5 0 1 15
2 Brdo 6 5 0 1 15
3 Dubrave 6 3 3 0 12
4 Gorica 6 3 2 1 11
5 Proleter 6 3 1 2 10
6 Sloga (S) 5 3 1 1 10
7 Naprijed 6 2 3 1 9
8 Crni Vrh 6 2 2 2 8
9 Željezničar 6 2 2 2 8
10 Polet 1926 5 2 0 3 6
11 Borac 5 2 0 3 6
12 FSA 5 1 2 2 5
13 Sloga (T) 6 1 2 3 5
14 Tekstilac 5 1 1 3 4
15 Modriča 6 1 1 4 4
16 Čelinac 6 1 1 4 4
17 OFK Lauš 5 0 1 4 1