XS
SM
MD
LG

Avgust u znaku priprema za drugi dio sezone

Mnogo aktivnosti za JJK Slavija tokom avgusta

Avgust je i ove godine bio izuzetno težak, naporan i vrlo radan za Džiu džicu klub Slavija.

Sokolovi su kompletan avgust proveli u treningu, počevši od kampa u Banjaluci na početku mjeseca, pa sve do kampa u Istočnom Sarajevu krajem mjeseca.

Ovogodišnji kamp u Istočnom Sarajevu okupio je 70 boraca iz četiri države i 12 klubova. Pored domaćih takmičara, bili su tu i jitsuke iz Srbije, Mađarske, te Crne Gore.

- Cilj kampa je i ove godine bio kvalitet, a ne kvantitet, te se na naš poziv odazvalo preko 20 dokazanih takmičara, nosilaca evropskih i svjetskih medalja. Tema kampa je bila priprema za predstojeće Balkansko prvenstvo u Piteštiju, te Svjetsko prvenstvo u Grčkoj, a kamp su vodili iskusni instruktori Mirjana Martinović iz Crne Gore, Aleksandar Tomić iz Srbije i ja, kaže nam Danijel Blažić, domaćin i organizator kampa, glavni trener Džiu džicu kluba Slavije i reprezentacije Republike Srpske.

Osvrće se potom Blažić i na avgust, te šta se sve uradilo u ovom mjesecu.

- I ove godine avgust je u potpunosti protekao u radnoj atmosferi i pripremama za drugi dio sezone, gdje su takmičari Slavije imali priliku da učestvuju na četiri različita kampa. Krenuli smo iz Banjaluke početkom avgusta gdje su takmičari imali priliku da uče od Ivana Delakročea, srpskog borca jednog od najboljih na svijetu u kategoriji do 69 kilograma. Nakon toga, 26 takmičara i dva trenera su od 12. do 18. avgusta išli na ljetnoj školi sporta u Trebinju u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta i Džiu džicu saveza Republike Srpske na kojem je učestvovalo 160 takmičara iz 10 klubova i dvije države. Učesnici su bili podijeljeni u tri grupe, imali priliku da treniraju dva do tri puta dnevno uz dodatne aktivnosti. Nakon trebinja 20 mladih članova kluba je imalo priliku da bude dio kampa kojeg smo organizovali Mia Banjanin i ja na olimpijskoj ljepotici Jahorini. Fokus ovog kampa je bio postepeno uvođenje mlađih članova u ozbiljniji trenažni proces, uz druženje i zabavu u prirodnim ljepotama Jahorine i nakon toga je bio pomenuti kamp u Istočnom Sarajevu.

U drugom dijelu sezone JJK Slavija očekuje šest takmičenja, i to Balkansko prvenstvo u rumunskom Piteštiju (19-22 septembar), novo takmičenje u organizaciji JJK Borac u Banja Luci 28. i 29 septembra, zatim Mediteranske igre u Katanji istog vikenda, pa naravno Slavijin turnir Istočno Sarajevo open 12. i 13. oktobar, Svjetsko prvenstvo na Kritu (24.10-4.11), te kraj sezone 9. novembra na turniru u Skoplju.

Nakon toga, do kraja godine ostaju pripreme za polaganje pojaseva i samo polaganje krajem decembra.