XS
SM
MD
LG

Drina Zvornik domaćin u duelu imenjaka: Tri boda za samopouzdanje

Nema kalkulacija više Foto/ Zvornik danas

Danas je u pres prostorijama Fudbalskog kluba Drina održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen subotnji meč četvrtog kola mtel Prve lige Republike Srpske protiv, imenjaka iz Višegrada, Drine HE.

Na konferenciji su novinarima odgovarali šef stručnog štaba zvorničkog prvoligaša, Dragan Mićić i prvotimac Miloš Jokić.

Mićić je najavio subotnji meč i obećao ofanzivnu igru koja će morati rezultirati prvom pobjedom i tri boda za Zvorničane.

-Sigurno da nas očekuje jedna veoma zahtevna, teška utakmica protiv Drine Višegrada. Mi nismo u situaciji da ne možemo da kalkulišemo, idemo na pobedu, tri boda nam trebaju da bi vratili samopouzdanje i da bi krenuli ka gornjem delu tabele. Svi igrači su spremni, nemamo povređenih, svi konkurišu za tim. Svesni smo šta nas očekuje, verujemo u ove igrače, mislim da imamo dobar tim. Možda smo trebali da imamo neki bod više. Međutim, i pored dobre igre, zadovoljan sam kako igramo, nadam se da ćemo sa ovom pobedom protiv Drine krenuti ka napred – rekao je Mićić najavljujući subotnji meč, prenosi Zvornik danas.

Mićić se osvrnuo i na srijedu i meč protiv Romanije na kom je Drina ispala iz Kupa Republike Srpske.

-Šanse su dobili igrači koji su imali manju minutažu, zadovoljan sam i tom igrom, nisam zadovoljan naravno sa prolazom, trebali smo da prođemo, ali ti igrači koji su odigrali tu utakmicu, koji su imali manju minutažu, pokazali su da naravno možemo da računamo i na njih – rekao je Mićić.

Na pitanja novinara, hoće li biti promjena u sastavu, u sutrašnjoj utakmici, pošto je tri utakmice manje više igrala ista ekipa, Mićić je rekao da vjeruje svakom igraču koji izađe na teren.

-Verujem u igrača koji bude izašao na teren, mora da svoj maksimum, da istrči, da se trudi, da se bori. Na njima je naravno da i oni pojure formu, pogotovo napadači da krenu da daju golove, tako da očekujem od njih da će biti pravi i da ćemo dobiti utakmicu – rekao je Mićić.

Trener Drine napravio je i osvrt na prethodna tri kola Prve lige.

S obzirom da smo igrali tamo prvu utakmicu sa Romanijom, da je to korektno izgledalo, da je taj bod bio dobar. Romanija je naravno dobra ekipa. Drugo kolo i sami ste videli i pisali o tome dugo, šta se dešavalo i ne bi se ponavljalo. I pored te lakrdije, mi smo prikazali igru gde smo dosta dobro igrali, kontrolisali utakmicu, imali šanse i dali te golove. Vraćamo se sad na utakmicu protiv Kozare gde smo napravili neke greške u zadnjih 7-8 minuta, gde smo primili gol. Ekipi fali taj zamajac. Pratili ste, videli ste šta nas je sve pratilo u ova dva, tri kola. Fali nam ta jedna pobjeda da bi ova ekipa krenula kako gore. Da bi stekli samopouzdanje, da bi dobili vetar u leđa. Siguran sam da ova ekipa ima kvalitet, da je selektirana dosta dobro.

Miloš Jokić rekao je da trenutno stanje na tabeli ne oslikava igru Drine i poziva navijače da dođu i podrže klub u prvoj pobjedi ove sezone.

-U goste nam dolazi klub sa tradicijom koji je jedno vrijeme ispao iz prvog ranga takmičenja, ali je verovatno ekipa koja će doći da se nadigrava. Mi smo svesni važnosti sutrašnje utakmice, ekipa je spremna kao što reče šef. Radila je dobro čitave sedmice, znamo koliko će nam značiti ta jedna pobjeda koja će nam dati vetar u leđa. Trenutno stanje bodova ne oslikava igru prethodne tri utakmice, ali to nije nikakvo opravdanje. Daćemo sve od sebe i pozivam navijače da dođu, da nas podrže i da nam budu vetar u leđa, što će nam mnogo značiti da dođemo do tri boda – rekao je Jokić.

Jokić naglašava da su svi igrači spremni i svjesni situacije, ali obećava i da će svi dati maksimum.

-Svjesni smo, kao što rekao, važnosti, kako prvi, tako i dvadeset i neki igrač koliko nas ima, da će maksimum, da će sve od sebe da ostavi 100% na terenu i da uzmemo ta tri boda u subotu. Jer, kao što je narodski rečeno, đavo je odneo šalu, nemamo više prostora za greške – rekao je Jokić novinarima.

Drina će dočekati Drinu HE na Gradskom stadionu Zvornik 31. avgusta u 17 časova.

ZVORNIK DANAS


Famos : Velež
Drina (Z) : Ljubić
BSK : Sloboda (MG)
Sutjeska : Rudar Prijedor
Borac : Laktaši
Leotar : Drina HE
Zvijezda 09 : Kozara
Slavija : Sloboda (NG)
Željezničar : Romanija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 7 5 0 2 15
2 Zvijezda 09 7 5 0 2 15
3 Rudar Prijedor 7 4 2 1 14
4 Romanija 7 4 2 1 14
5 Kozara 7 3 4 0 13
6 Željezničar 7 3 2 2 11
7 Sloboda (NG) 7 3 1 3 10
8 Sloboda (MG) 7 3 1 3 10
9 Famos 7 3 0 4 9
10 Leotar 7 2 3 2 9
11 Drina HE 6 3 0 3 9
12 Borac 7 3 0 4 9
13 Slavija 7 2 2 3 8
14 Sutjeska 7 2 1 4 7
15 Ljubić 7 2 1 4 7
16 Drina (Z) 7 1 3 3 6
17 Velež 7 1 2 4 5
18 BSK 6 0 2 4 2