XS
SM
MD
LG

Nole u drugom kolu US Opena

Foto: Fejsbuk / Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Ju-Es opena nakon pobede na početku turnira u Njujorku nad Moldavcem Raduom Albotom rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 6:4.

Na putu ka stotoj tituli u karijeri Novak Đoković je na Ju-Es openu uspešno realizovao prvu prepreku, savladao je Albota iz Moldavije. U drugom kolu Đoković će igrati protiv Lasla Đerea.

Đoković je na ovom meču izjednačio rekord Rodžera Federera po broju odigranih noćnih mečeva na Ju-Es openu, upisao je 40. duel na četvrtom grend slemu u sezoni. Srpski teniser je odigrao i prvi zvanični duel posle osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama, te je u skladu s tim i najavljen kao olimpijski šampion. 

Đoković je na terenu "Artur Eš" upisao je 78. trijumf u karijeri i nijedan teniser nije ubeležio više pobeda na ovom stadionu od njega.

Albot je sigurnije ušao u meč i demonstrirao je veliku želju da se nadigrava sa najboljim teniserom sveta ikada. U prva dva servis gema Moldavac nije dozvolio Đokoviću nijedan poen. Međutim, posle nešto lošijeg početka, usledio je furiozan deo igre u kojoj je dominirao srpski teniser. 

Naime, Đoković je stigao do brejka za vođstvo od 3:2, potom bio siguran na svom servisu, a onda i napravio dupli brejk kojim je bio na korak od vođstva na meču. Poslednji gem u prvom setu bio je pomalo dramatičan, jer je Novak nije iskoristio set lotu, što je omogućilo Albotu brejk priliku. Moldavac je imao još jednu brejk loptu, ali nije uspeo da je iskoristio. 

Na kraju je presudio kvalitet Novaka Đokovića kojim je slomio otrpor vidno raspoloženog rivala za vođstvo u setovima od 1:0.

Izuzetno takmičarski raspoloženi Albot nije posustao na početku drugog seta. Iako je prvi do brejka stigao Đoković, Moldavac je uzvratio već u narednom gemu za rezultat 2:2.

Ipak, Albot nije bio dovoljno koncentrisan u ključnim trenucima, te je Novak stigao do novog oduzimanja servisa za prednost od 3:2. Đoković je potvrdio brejk odličnim gemom za 4:2, a potom i stigao do prednosti od 5:2, takozvanim duplim brejkom i na kraju vođstva od 2:0 u setovima.

U trećem setu, viđen je najveći otpor Albota na meču, ali to nije bilo dovoljno da bi se ugrozila Đokovićeva pozicija koju je izborio prednošću. Viđen je samo jedan brejk u poslednjem delu igre, Đoković je iskoristio drugu brejk šansu u sedmom gemu i napravio prednost od 4:3 u gemovima. Uprkos borbi i pokušajima Albota da izbori makar neizvesnu završnicu, srpski teniser je rutinski priveo meč kraju i upisao trijumf s maksimalnih 3:0 u setovima.

Đoković će protiv Đerea igrati u sredu, termin meča još uvek nije preciziran.

Foto: Fejsbuk /Novak Đoković