XS
SM
MD
LG

Angelina Topić propušta finale

Pariz, 2. avgust 2024. — Srpska atletičarka Angelina Topić, koja se ovog petka takmičila u kvalifikacijama skoka uvis na Olimpijskim igrama u Parizu, doživela je povredu skočnog zgloba prilikom zagrevanja. Uprkos povredi, Topićeva je uspela da se plasira u finale.

Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog saveza, izdao je zvanično saopštenje povodom njenog zdravstvenog stanja.

„Nažalost, Angelina Topić neće moći da nastupi u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Tokom zagrevanja došlo je do ozbiljnije povrede desne noge, tačnije naprsnuća fibule u predelu skočnog zgloba. Kakva devojka, sa takvom povredom da izbori finale je za rubriku Verovali ili Ne! Ona je za nas uzela medalju i pokazala svima kako se brane boje svoje zemlje. Idemo, Angelina, tvoja karijera je tek počela, svi znamo da ćeš posle ovoga biti još bolja i jača,“ izjavio je Jevrosimović.

Angelina Topić je svojim izvanrednim nastupom i hrabrošću zadivila mnoge, dok se sada fokusira na oporavak i povratak na stazu još jača. Želimo joj brz oporavak! Bravo!