XS
SM
MD
LG

Novi poraz Delfina

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Španije 15:11 u meču trećeg kola grupne faze na Olimpijskim igrama.

Vaterpolisti Srbije poraženi od Španije
Još jedno neubedljivo izdanje vaterpolista Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu i to protiv prvaka Evrope, selekcije Španije.

Srbija je posle poraza od Australije, doživela neuspeh i od Španaca. Iz tog razloga prolaz u četvrtfinale je upitan. S druge strane Španija je ubeležila i treći trijumf i obezbedila učešće među osam najboljih timova.

Vaterpolisti selektora Uroša Stevanovića će naredni duel igrati protiv Francuske 3. avgusta i biće im neophodna pobeda kako bi održali šanse za narednu fazu takmičenja.

Srbija je meč protiv Španije počela čvrsto u odbrani i pomalo neorganizovano u napadu. Sporiji početak i odmeravanje snaga u bazenu više je pogodovao Špancima koji su ovu deonici realizovali s golom viška i to u poslednjim sekundama. Gol je postigao Bernat Sanauha.

U nastavku duela, "delfini" su tragali za izjednačenjem i bilo ga je u drugoj i trećoj deonici. Međutim, taj jedan gol pravio je psihološki problem igračima selektora Stevanovića. Iako su ove četvrtine bile nerešene sa po 3:3, Španija je istini za volju bila bolja, diktirala je ritam igre koji je Srbija uspešno pratila.

Međutim, potpuni pad u igri Srbije viđen je u poslednjoj deonici meča. Španija je bila odlična u oba pravca i vešto koristila nedostatke u odbrani srpskih vaterpolista.

Kada je timska igra bila u krizi, Felipe Perone, Alvaro Granados i Alberto Munariz su pokretali Španiju. Na drugoj strani Dušan Madić je u nekoliko navrata golovima održavao Srbiju u igri, ali nije bilo drugih igrača da mu pomognu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Mandić sa četiri gola. Po dva puta u listu strelaca upisali su se Miloš Ćuk, Nikola Jakšić i Nemanja Ubović.

U reprezentaciji Španije najbolji je bio Alvaro Granados, koji je postigao četiri gola.

Vaterpolisti Srbije se nalaze na petom mestu na tabeli grupe B sa tri boda, dok je Španija prva sa devet.