XS
SM
MD
LG

Slike strave i užasa

Nekada je ovo bio fudbalski teren

Slike strave i užasa

Da je semberski fudbal "na kiseoniku" odavno nam je poznato. I ptice na grani znaju da i u ostalim sredinama Srpske niželigaški fudbal polako ali sigurno izumire.

Nekadašnji premijerligaš iz Velike Obarske fudbalski klub Mladost i šampion Republike Srpske iz sezone 2012/2013 je imao jedan on najljepših terena u Semberiji.

Slike koje možete vidjeti u ovom prilogu su scene kao iz horor filmova strave i užasa.Selo koje broji 5 hiljada stanovnika definitivno nije zaslužilo ovakvu fudbalsku ruinu.

Podsjetićemo vas na samo neke od igrača koji su ponikli u Mladosti.Branimir Bajić, bivši fudbaler Beogradskog Partizana i reprezentacije BIH.
Delimir Bajić koji je takođe ponikao u Mladosti a potpunu afirmaciju stekao u sarajevskom Željezničaru, kao i Veležu iz Mostara, Olimpijakosu iz Nikozije, beogradskom Radu i nekolicini klubova u zemlji i inostranstvu.

 

Velibor Vasilić koji je najdublji trag ostavio takođe u Željezničaru a ponikao u Mladosti. Bio je i povremeni reperezentativac BIH.
Bojan Marković stameni štoper koji je svoju karijeru počeo u Mladosti a kasnije svoje ime gradio u Spartaku iz Nalčika, Borcu iz Banja Luke, Panseraikosu, Hapoelu Ben Ševa i još nekolicini klubova.

Zvuči nevjerovatno da je u jednom momentu na okupljanju reprezentacije BIH bio pozvan i Velibor Vasilić, Branimir Bajić kao i Bojan Marković.
Klub sa ovakvom tradicijom, renomeom i reputacijom, klub koji je bio rasadnik talenata ne zaslužuje da bude na ovako niskim granama!