XS
SM
MD
LG

Novak zaustavio Nadala

Foto: Fejsbuk

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Olimpijskih igara u Parizu, pošto je danas u drugom kolu pobedio Španca Rafaela Nadala 6:1, 6:4.

Meč je trajao jedan sat i 44 minuta, a odigran je na terenu Filip Šatrije na Rolan Garosu. Ovo je bio 60. međusobni duel srpskog i španskog tenisera, a 31. trijumf Đokovića, piše Sportski žurnal.

Srpski teniser će u osmini finala OI igrati protiv pobednika duela između Italijana Matea Arnaldija i Nemca Dominika Kepfera.

Đoković je sigurno ušao u meč, pošto je dobio prvi gem na svoj servis. Srpski teniser je potom napravio brejk, a onda je bez izgubljenog poena na svoj servis stigao do 3:0. Velika borba viđena je u narednom gemu, koji je pripao Đokoviću za 4:0. Srpski teniser je nastavio sa dobrom igrom, a prvi set je dobio rezultatom 6:1.

Đoković je već na startu drugog seta oduzeo gem na servis Nadala. Srpski teniser je potom potvrdio brejk za 2:0, a onda je sigurnom igrom stigao do 4:0.

Španski teniser je zatim zaigrao angažovanije, uspeo je da kazni greške Đokovića i da serijom od četiri osvojena gema stigne do izjednačenja, 4:4.

Srpski teniser je potom osvojio naredna dva gema i zasluženo je stigao do pobede protiv Nadala.