XS
SM
MD
LG

Pobjednički pehar ostao u Vlasenici

Šampionski pehar četvrtog turnira u uličnoj košarci ostao je u Vlasenici. Nagradu od 4 000 KM osvojili su momci iz domaće ekipe, Vlasenica 3x3: Aleksandar Lazić, Srđan Tešić, Filip Dragojević i Marko Malekinušić, koji su fenomenalnom igrom tokom cijelog turnira, odbranili prošlogodišnju titulu. Srebrne medalje i nagrada od 1 000 KM otišla je u ruke crnogorskog tima Dangerous Meridian, dok je prošlogodišnji vicešampion Titograd, zauzeo treće mjesto i dobio nagradu od 500 KM.

foto: Ananas foto-studio

„Tribine vlaseničkog košarkaškog igrališta bile su premale za sve ljubitelje ulične košarke koji su proteklog vikenda uživali u majstorijama najboljih basketaša iz cijelog regiona. I ove godine, 13 fenomenalnih ekipa iz naše zemlje, Srbije i Crne Gore, pokazalo je svoje umijeće u ovoj olimpijskoj disciplini, boreći se za titule i veoma vrijedne nagrade. Vlasenica 3x3 je bila nezaustavljiva, a u finalnom meču je protivnika savladala čak sa deset poena razlike, rezultatom 22:12, i potpuno zasluženo još jednom podigla pobjednički pehar“, kaže Davor Golijan, jedan od organizatora turnira koji je ove godine odigran u sklopu Max bet lige BIH.

foto: Ananas foto-studio

„Mi iz godine u godinu pomjeramo granice u organizaciji i to je prepoznao i Košarkaški savez BiH koji je naš turnir uvrstio u ovu prestižnu ligu čiji će pobjednik na takmičenjima predstavljati reprezentaciju BiH. Za nas, grupu entuzijasta: Dalibora Vidovića, Aleksu Kraljevića i mene,  koji smo prije četiri godine pokrenuli ovu priču, to je veliki uspjeh i nagrada za sav naš trud", ističe Golijan.

foto: Ananas foto-studio

Ni ove godine u sklopu turnira nije izostalo takmičenju u zakucavanju, gdje su viđeni najspektakularniji potezi.

“Takmičenju u zakucavanju se uvijek pamti po atraktivnim potezima. Pobjednik u zakucavanju još jednom je bio je Aleksandar Lazić kome je, pored pehara, pripala i novčana nagrada od 100 KM. Lazić je još jednom pokazao zašto je ljubimac vlaseničke publike jer je svoju nagradu prepustio četrnaestogodišnjem talentovanom Nikoli Klisariću, koji mu je bio protivnik u zakucavanju“, kazao je  Davor Golijan iz Organizacionog odbora turnira.

Aleksandar Lazić u akciji foto: Ananas foto-studio

Generalni pokrovitelj turnira i ove godine je bila Opština Vlasenica, a načelnik Miroslav Kraljević je uručio nagrade najboljim ekipama.

Pobjednička ekipa: Vlasenica 3x3 foto: Ananas foto-studio

foto: Ananas foto-studio