XS
SM
MD
LG

Utakmica regisrovana 20:0 za Zvezdu

Direktor Košarkaške lige Srbije (KLS) Aleksandar Grujin zvanično je registrovao prekinuti meč finalne serije plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde službenim rezultatom 20:0 u korist crveno-belih, prenosi agencija "Tanjug".

Drugi meč finalne serije plej-ofa KLS Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde prekinut je sinoć u trećoj deonici. U trenutku prekida Partizan je vodio sa 57:45, ali je titula šampiona Srbije pripala crveno-belima jer se igrači Partizana nakon prekida, za razliku od protivnika i sudija, nisu vratili na parket.

KLS registrovala prekinuto finale 20:0, Zvezda osvojila titulu

 

Direktor Košarkaške lige Srbije (KLS) Aleksandar Grujin, kao što je i najavio u razgovoru za RTS, zvanično je registrovao prekinuti meč službenim rezultatom 20:0 u korist crveno-belih.

Odluka je, kako se navodi, doneta na osnovu člana 20, stav jedan i stav dva (20.2.1) Fiba službenih pravila igre.

Košarkaši Crvene zvezde su tako ukupnim trijumfom od 2:0 u finalu osvojili devetu uzastopnu, a ukupno 24. titulu šampiona države.

Za najkorisnijeg igrača finala izabran je košarkaš crveno-belih Dejan Davidovac, koji je ujedno poneo i titulu najboljeg strelca.

Ceremonija dodele pehara i medalja šampionu Srbije biće organizovana večeras u 19.00 časova u Hali "Aleksandar Nikolić", najavili su crveno-beli ranije danas.