XS
SM
MD
LG

Jači od svega

Radnik još jednom prvak u kategoriji kadetkinja

Svašta smo u ovih nepunih mjesec dana gledali i slušali u Bosni i Hercegovini, ali za kraj nam je ostavljen onaj pravi špalir i fudbalski dezert. Nekima je bilo slatko, kako sama riječ sugeriše, ali neki su se osjećali baš i opustošeno. U drugom kontekstu značenja engleske riječi „desert“, pustinja. Zavisi sa koje strane su bili.

Nije li se Bijeljina, u ovoj spektakularnoj završnici Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine za kadetkinje, podijelila na dvije polovine ne samo u tom sportskom, takmičarskom smislu? Već i mnogo više od toga, u onom kulturološkom segmentu, gdje je Radnik još jednom pokazao zašto je najbolji u državi!

Bitno je da ni za šta nismo ostali uskraćeni i ako želimo da budemo fer i objektivni kao i uvijek, onda moramo čestitati Radniku na postizanju rekorda u ovoj trci. Izborili su još jednu titulu lavovskom snagom, srcem velikih boraca.

Njihova „fuego“ (vatra), spržila je snove SFK 2000 Sarajeva u još jednoj dramatičnoj borbi za titulu prvakinja i njihov šampionski oreol zablistao je punim sjajem u momentima kada je to bilo najpotrebnije.

Fizika Radnika još jednom se pokazala kao ubitačno oružje, upornost, strahovita borba i nevjerovatna izdržljivost i agresivnost u pohodu ka još jednoj tituli i Bijeljina je postala tradicionalna kada su u sportskom maniru žene zavladale gradom, barem kada je fudbal u pitanju.


Libero : Iskra
Radnik Bumerang : SFK 2000
Emina : FK Sloboda
Vogošća : Leotar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 2 2 0 0 6
2 Radnik Bumerang 2 1 1 0 4
3 Emina 2 1 1 0 4
4 Iskra 3 1 0 2 3
5 FK Sloboda 3 1 0 2 3
6 Leotar 3 0 2 1 2
7 Vogošća 0 0 0 0 0
8 Libero 1 0 0 1 0