XS
SM
MD
LG

Zajednički u ljepšu budućnost

Bojan Кušljić, Vico Zeljković, Dušan Marković i Ognjen Valjić

Fudbalski savez Republike Srpske spustio je zavesu na uspešnu 2022. godinu svečanošću pod nazivom “Jedna smo porodica” koja je premijerno održana u kristalnoj dvorani banjalučkog hotela “Bosna”. Na jednom mestu našli su se čelnici Saveza, članovi Izvršnog odbora FSRS i FS BiH iz srpskog entiteta, delegati u Skupštinama oba saveza, dragi prijatelji i uvaženi gosti…

 


U prelepom ambijentu i svečarskom tonu, uz laganu muziku sumirano je sve ono što je urađeno u godini koja broji poslednje dane, ali je pogled “bačen” i u skoru budućnost, prema izazovima koji očekuju fudbalsku organizaciju iz Banjaluke u dolazećoj 2023. godini. Za stolovima sedeli su saradnici i prijatelji i sve je bilo u duhu naziva svečanosti koja je organizovana po ideji Vice Zeljkovića, predsednika Fudbalskog saveza Republike Srpske.
-Fudbalski savez Republike Srpske je zaista jedna porodica i ovakvih druženja nam je potrebno, možda i češće da se vidimo, popričamo, razmenimo iskustva i zajednički idemo ka ciljevima. Dijalog je taj koji donosi boljitak i progres, kako u životu, tako i fudbalu. FSRS ima potencijal jer poseduje masovnost, popularnost i izvornost što treba da iskoristimo u narednom periodu – istakao je Dušan Marković, potpredsednik Saveza iz Bijeljine.
Njagov kolega “po funkciji” Bojan Kušljić iz Broda stigao je u Republiku Srpsku dan pred svečanost obzirom da je bio u Kataru, na finalu Svetskog prvenstva između Argentine i Francuske.
-Pre svega drago mi je što sam na istom mestu mogao da vidim mnoge članove naše fudbalske porodice s kojima imam ređi kontakt i komunikaciju nego u odnosu na članove Izvršnog odbora i Skupštine. Na ovaj način jačamo našu organizaciju unapređenjem međuljudskih odnosa. Druženje koje je imalo premijeru u sredu u Banjaluci treba da postane tradicija i još jedan od naših glavnih oslonaca u budućnosti.
Nema sumnje da će svečanost “jedna smo porodica” uz manifestaciju “Dan fudbala Republike Srpske” u narednom periodu biti zaštitni znak Fudbalskog saveza Republike Srpske.
-Iza nas je godina puna uspeha u kojoj smo, u martu organizovali, po 11. put “Dan fudbala Republike Srpske”, a u septembru, na dostojanstven način proslavili i veliki jubilej  30 godina postojanja i rada. Oba puta odjek bio velik i eho se čuo daleko, kako iz Banskog dvora, tako i Narodnog pozorišta Republike Srpske. Iza nas jeste teška godina u komplikovanom vremenu koju smo uspeli da prebrodimo, realizujući mnoge projekte i te kako važne za budućnost našeg fudbala. U Novoj 2023. godini nastavićemo da pomažemo klubovima, ali i da gradimo terene sa veštačkom i hibridnom travom. Nemamo mnogo vremena jer već koliko sutra treba da spremamo 12. izdanje “Dana fudbala Republike Srpske” – istakao je Ognjen Valjić, generalni sekretar saveza sa sedištem u Banjaluci.
Veliki broj novinara koji je “ispitivao” predsednika Vicu Zeljkovića u posebno spremljenom kutku Kristalne dvorane za medije pokazao je da se Fudbalski savez Republike Srpske nalazi na pravom putu i da je interesovanje javnosti za sve ono što se radilo u poslednje dve ipo godine veliko.
-Drago mi je svaki put kada vidim ovakve pozitivne vibracije u Fudbalskom savezu Republike Srpske i jednu zajedničku, porodičnu atmosferu. Posle određenog vremena imao sam priliku da ponovo vidim drage ljude i prijatelje, nekadašnje saradnike. Iskreno se nadam i verujem da će ovakvih, porodičnih susreta biti još u budućnosti jer nam je to potrebno u ovom teškom i komplikovanom vremenu kada se nalazimo na meti mnogih bočnih udara i podmetanja od onih kojima smetamo i koji su ljubomorni - rekao je Rodoljub Petković koji je na funkciji generalnog sekretara FSRS bio od osnivanja, 5. septembra 1992. do penzionisanja, 17. novembra 2017. godine.
Fudbalski savez Republike Srpske je zaista bio, oduvek, jedna porodica…

Simeunović: Prelepa atmosfera

Vladan Simeunović predsednik Takmičarske komisije i komesar za takmičenje Prve lige Republike Srpske je istakao:
-Odavno nisam prisustvovao jednoj svečanosti i prelepoj atmosferi kao u hotelu “Bosna”. Pozitivni signali su emitovani na druženju pod motom “Jedna smo porodica” što smo i ovaj put dokazali i ovom prilikom želim da se zahvalim predsedniku Zeljkoviću na sjajnoj ideji i čelnicima Saveza na uspešnoj realizaciji iste. Samo ovako, zajednički i hrabro možemo da koračamo kroz budućnost.