XS
SM
MD
LG

Može li Igokea izboriti majstoricu ?

Foto: Igokea

Pred Igokeom je novi izazov. Ekipa Dragana Bajića u srijedu dočekuje Cedevita-Olimpiju u drugom susretu plej ofa ABA lige.

Igokea u ovaj meč ulazi pod imperativom pobjede s obzirom da je prvi meč u Ljubljani izgubila. Ako ponovo izgubi, Igokea će tako okončati sezonu u ABA ligi. Dakle, samo pobjeda dolazi u bozir za ''Igose''.

Međutim, neće biti lako. Igokea nije odigrala loše prvi meč. Međutim, veliki problemi u skoku i nemogućnost da se uvede meč u sporiji ritam, koštali su najviše Igokeu u prvom meču ove serije. Te stvari Igokea mora promijeniti, pogotovo kad je skok u pitanju jer je Igokea tu podbacila u prvom meču.

Cedevita ima ogroman napadački potencijal. Samim tim, teško je očekivati da se Igokea može nositi sa njima u meču na veći broj poena. Sa deuge strane, Cedevita nije defanzivno najjača i to Igokea treba maksimalno probati iskoristiti. Takođe, Jaka Blažič, koji nije igrao prvi meč, rovit je te je upitan njegov nastup i u drugom meču.

Igokea mora koristiti svaku i najmanju šansu u drugom meču. U prvom meču neke svoje šanse Igokea nije iskoristila i dobre dijelove te utakmice nije do kraja naplatila. Iste stvari joj se sada ne smiju desiti s obzirom da joj igra samo pobjeda.

A da bi do pobjede došli, Igosi moraju iskontrolisati skok i ritam meča. Čak i po cijenu faula i bacanja, trebaju probati usporiti ritam i spriječiti Cedevitu da trči. Skakački se moraju nametnuti a isto tako moraće voditi računa o izgubljenim loptama. Igokea je dobro šutirala za tri poena u prvom meču iako Voler nije mogao pogoditi ništa. Sada će Igosima opet trebati dobar šut ali po mogućnosti i dobar Voler.

Cedevita ulazi u meč kao favorit bez obzira što igra u gostima. Međutim, niko ne smije potcijeniti ekipu Dragana Bajića. Igokea jeste pod imperativom pobjede ali Igokea faktički nema šta izgubiti. Samim plasmanom u plej of Igokea je uradila sjajan posao i sve dodatno je samo plus na i onako sjajnu sezonu.

Da li će Igokea izboriti majstoricu ili će Cedevita i četvrti put u sezoni dobiti Igokeu, saznaćemo u srijedu od 19h.