XS
SM
MD
LG

Pobeda za brzo ozdravljenje trenera Zorana Vasiljevića

Trener Zoran Vasiljević, FK Kabel - foto: lična arhiva

Pobedu u Dobanovcima fudbaleri Kabela su posvetili treneru Zoranu Vasiljeviću, koji u Kliničkom centru "Vojvodine" bije bitku sa Kovidom 19. Za šefa stručnog štaba klub je obezbedio direktan prenost preko YouTuba, tako da je mogao biti na vezi sa svojim kolegama i na trenutak zaboraviti bolničko okruženje i "preseli se" na njegov omiljeni zeleni teren.

Pobeda nad Bućućnošću došla je posle pet sušnih kola i učvrstila ih na drugoj poziciji dva kola pre kraja jesenje polusezone. Kada je izgledalo da će se sustret završiti bez pobednika, u 90. mnutu stigla je radost za "crveno-crne". U odsustvu prvog trenera, tim je ponovo vodio prvi asistent Miroslav Smajić.

- Prava takmičarska utakmica, ne lepa za gledanje, čekalo se na grešku protivnika. Dobro smo analizirali protivnika, upoznali smo njegove vrline ali i mane. Zapazali smo da se nešto sporiji u defanzivnoj transformaciji. Uspeli smo da sprečimo brze transformacije domaćina, naročito se to odnosi na Janića i Dobrijevića. Povratkom u ekipu Kočovića i Kojičića dobili smo na čvrstini u zadnjem redu. Rezervni golman Knežević uspešno je zamenio bolesnog Braća, i na dve utakmice primio je jedan gol. Utakmicu smo mogli da rešimo pre poslednjeg minuta da smo bili prisebniji i precizniji u 3-4 navrata. Igrali smo sa tri štopera u zadnjoj liniji i dva bočna defanzivca koje  smo postavili visoko, tako da smo onemogućili Budućnost da nam zapreti sa bokova - detaljno analizira susret u Dobanovcima Miroslav Smajić.

U toku utakmice Smajić je bio primoran da obavi dve prisilne izmene i ispostavilo se na kraju da su bile delotvorne. Jelića je zamenio Srbijanac a Mesarevića mladi bonus Lučić, koji je pokazao da poseduje potencijal i da na njega mora ozbiljno da se računa.