XS
SM
MD
LG

Juniorke Bosne i Hercegovine bolje od Hrvatske

Juniorke Bosne i Hercegovine

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedila je danas u prijateljskoj utakmici u Opuzenu domaću selekciju Hrvatsku rezultatom 1:3.

Izabranice Dragana Jevtića su u 11. minuti došle do prednosti preko Sofije Krajšumović, nakon što je Ajla Zukić šutirala, pa su domaće igračice blokirale njen udarac, a Krajšumović iz odbitka poslala loptu u mrežu.

Hrvatska je u 25. minuti izjednačila preko Pernar iz kaznenog udarca, kojeg je napravila Irma Jusanović. Međutim domaće fudbalerke su se radovale samo tri minuta, nakon toga Bosna i Hercegovina je ponovo došla do prednosti.

Mujkić je ubacila loptu iz prekida, a Krajnić nogom postigla pogodak za 1:2. Konačan rezultat 1:3 postavila je Krajšumović u 89. minuti nakon veoma dobrog prodora.

- Možemo biti zadovoljni viđenjem iz današnje utakmice i naravno trijumfom. Cilj nam je da ova ekipa napreduje iz utakmice u utakmicu. Čestitam našim igračicama koje su dale svoj maksimum i stručnom štabu. Imamo kvalitet, a nadam se da ćemo biti još bolji. Za dva dana imamo ponovo prijateljsku utakmicu protiv istog protivnika u Metkoviću i nadam se da ćemo ponoviti ovakvu partiju i ostvariti još jednu pobjedu, izjavio je selektor Dragan Jevtić.

 

 

Dragan Jevtić


Libero : Iskra
Radnik Bumerang : SFK 2000
Emina : FK Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 2 2 0 0 6
2 Radnik Bumerang 2 1 1 0 4
3 Emina 2 1 1 0 4
4 Iskra 3 1 0 2 3
5 FK Sloboda 3 1 0 2 3
6 Leotar 3 0 2 1 2
7 Libero 1 0 0 1 0